biografia
  i llibres

   redescobrir la música

cursos

 
 
 
Comprender y amar la música
Comprender y amar la música 

Editorial: Océano -Ámbar

http://www.oceano.com

ISBN: 978-84-7556-518-7

175 pàgines

Es pot explicar la música?

La resposta és sí. Explicant-la (la seva arquitectura interna, el context del qual sorgeix, alguns dels seus conceptes fonamentals) i conjugant el rigor amb un estil amè, aquest llibre ens obre les portes al fascinant món de la música clàssica. Però la seva finalitat última és contribuir al trànsit envers un estat en el qual deixin de ser necessàries les explicacions, envers una escolta sensible i intel·ligent que ens permeti accedir sense traves a un dels majors tresors de la cultura universal: la música.

D'entre els múltiples enfocaments que podríem haver adoptat a l’hora de vertebrar el seu contingut, hem optat per una organització per capítols des de la perspectiva històrica. Tanmateix, és igualment valida una lectura independent de cada apartat, ja sigui per curiositat per un tema concret o pel plaer d’obrir una pàgina a l’atzar. Mes enllà del moment històric de la seva escriptura, un misteriós alè actualitza aquesta música amb més força cada vegada que es reinterpreta. He allà un dels significats més paradoxals de l’adjectiu “clàssic”.

Finalment, malgrat que ens hem centrat bàsicament en el la clàssica, també hem volgut establir un pont amb d’altres músiques. Perquè, sorgeixin del context que sorgeixin i sigui quin sigui el seu estil, quan són de qualitat totes tenen el mateix potencial de dir quelcom que transcendeix estil, context i història.

 
 

 Índex

 Fragments

 Com aconseguir-lo?