biografia

   redescobrir la música

cursos

 
 
 
Música y Palabras
Música y Palabras 

Editorial: Océano

http://www.oceano.com

ISBN: 84-7556-114-4

163 pàgines

Malgrat que el llibre està escrit en castellà, ja que és així com va ser encarregat per l’editorial Océano, us incloem aquests fragments traduïts. Si els voleu llegir en l’idioma original, podeu anar a la versió castellana d’aquest web.

Amor no és justícia. Amor no és deure. Tampoc és un plaer. Però, misteriosament, conté tots aquests elements. Hi ha mil maneres d’experimentar-lo, mil maneres de practicar-lo, però per a aquells que tenen el cor sempre absolutament i infinitament assedegat, només existeix un amor, etern, sense principi ni fi. Es manifesta en qualsevol lloc de la terra: per sobre de la total confiança d’una persona envers una altra, en la convicció suprema de la nostra naturalesa angèlica, inaccessible a qualsevol taca, impenetrable a tot allò que estigui fora d’ell. (...) No el negociem, no pretenguem mesurar-lo. Si l’amor segueix en el fons del nostres cors, ja està tot dit; si ha desaparegut, no hi ha res més a dir.

Franz Liszt


Estimo tant la música de Don Giovanni que fins i tot mentre escric aquestes ratlles podria vessar llàgrimes d’agitació i emoció.

Piotr Ílitx Tchaikovski 


Avui m’ha cridat el nunci apostòlic i m’ha ordenat en nom de sa eminència que no anés a l’òpera a Ferrara, i això perquè sóc sacerdot sense celebrar missa i perquè tinc una amistat amb la cantant Girò.

Antonio Vivaldi
 


Faltes! Faltes! Vostès mateixos són ja una falta sense igual! Els hauré d’enviar el meu copista o venir jo mateix, si no vull que les meves obres no siguin més que una mera falta. (...) Facin tantes faltes com vulguin i oblidin tantes notes com els doni la gana, seguiran contant amb la meva més alta estima. Així funcionen els éssers humans: se’ls aprecia perquè encara no han comès errors prou grans.

Ludwig  van Beethoven
 

Per obtenir l’aplaudiment s’han d’escriure coses que siguin tan comprensibles que fins i tot un cotxer pugui taral·lejar-les. O tan incomprensibles que, precisament perquè cap persona sensata pot comprendre-les, agradin.

Wofgang Amadeus Mozart
 


El dijous 28 aniré a Dresden, on passaré la nit. El primer de juny, dormiré a Praga. I el 4? El 4 amb la meva estimada doneta. Prepara el teu delicat niu, perquè el meu amiguet realment se l’ha guanyat: s’ha portat molt bé i només vol posseir el teu preciós ---.

Wofgang Amadeus Mozart

 
 

 Índex

 Fragments

Com aconseguir-lo?