biografia

   redescobrir la música

cursos

 
 
 
Música y Palabras
Música y Palabras 

Editorial: Océano

http://www.oceano.com

ISBN: 84-7556-114-4

Preu: 12 €

163 pàgines

Malgrat que el llibre està escrit en castellà, ja que és així com va ser encarregat per l’editorial Océano, us incloem aquests fragments traduïts a l’espera d’una propera i desitjada edició en català. Si els voleu llegir en l’idioma original, podeu anar a la versió castellana d’aquest web.

Amor no és justícia. Amor no és deure. Tampoc és un plaer. Però, misteriosament, conté tots aquests elements. Hi ha mil maneres d’experimentar-lo, mil maneres de practicar-lo, però per a aquells que tenen el cor sempre absolutament i infinitament assedegat, només existeix un amor, etern, sense principi ni fi. Es manifesta en qualsevol lloc de la terra: per sobre de la total confiança d’una persona envers una altra, en la convicció suprema de la nostra naturalesa angèlica, inaccessible a qualsevol taca, impenetrable a tot allò que estigui fora d’ell. (...) No el negociem, no pretenguem mesurar-lo. Si l’amor segueix en el fons del nostres cors, ja està tot dit; si ha desaparegut, no hi ha res més a dir.

Franz Liszt


Estimo tant la música de Don Giovanni que fins i tot mentre escric aquestes ratlles podria vessar llàgrimes d’agitació i emoció.

Piotr Ílitx Tchaikovski 


Avui m’ha cridat el nunci apostòlic i m’ha ordenat en nom de sa eminència que no anés a l’òpera a Ferrara, i això perquè sóc sacerdot sense celebrar missa i perquè tinc una amistat amb la cantant Girò.

Antonio Vivaldi
 


Faltes! Faltes! Vostès mateixos són ja una falta sense igual! Els hauré d’enviar el meu copista o venir jo mateix, si no vull que les meves obres no siguin més que una mera falta. (...) Facin tantes faltes com vulguin i oblidin tantes notes com els doni la gana, seguiran contant amb la meva més alta estima. Així funcionen els éssers humans: se’ls aprecia perquè encara no han comès errors prou grans.

Ludwig  van Beethoven
 

Per obtenir l’aplaudiment s’han d’escriure coses que siguin tan comprensibles que fins i tot un cotxer pugui taral·lejar-les. O tan incomprensibles que, precisament perquè cap persona sensata pot comprendre-les, agradin.

Wofgang Amadeus Mozart
 


El dijous 28 aniré a Dresden, on passaré la nit. El primer de juny, dormiré a Praga. I el 4? El 4 amb la meva estimada doneta. Prepara el teu delicat niu, perquè el meu amiguet realment se l’ha guanyat: s’ha portat molt bé i només vol posseir el teu preciós ---.

Wofgang Amadeus Mozart

 
 

 Índex

 Fragments

Com aconseguir-lo?